Αυτονομία και αυτορρύθμιση στην παιδική ηλικία. Μια παρουσίαση απο "το Μικρό Δέντρο".

Το "Μικρό Δέντρο" επισκέπτεται το "Μικρό Ντουνιά".
Σας καλούμε την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου στις 6μμ, στο Mosaik support center, να συμμετέχετε στην εκδήλωση-παρουσίαση "του μικρού δέντρου" με θέμα “Αυτονομία και αυτορρύθμιση στην παιδική ηλικία”. Θα μιλήσουμε για την σημασία της στάσης του ενήλικα και της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος του παιδιού στην κατάκτηση της αυτονομίας του.
Η παρουσίαση θα γίνει με την μορφή power point όπου θα παρουσιάσουμε παραδείγματα από την καθημερινότητα μας με τα παιδιά στο Μικρό δέντρο. Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Σας περιμένουμε!

Προβολή του ντοκιμαντέρ "Παιδική ηλικία" και συζήτηση.

Ο "μικρός Ντουνιάς" και το Mosaic Support center σας προσκαλούν την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στις 6μμ, στο Mosaik support center, στην προβολή το Νορβηγικό ντοκιμαντέρ "Childhood". Θα χαρούμε πολύ να το δούμε μαζί και να συζητήσουμε για την προσχολική αγωγή στη φύση. Μαζί μας θα είναι η Marit Heldal , επίκουρη καθηγήτρια προσχολικής αγωγής στο Queen Maud university college της Νορβηγίας.
Πρόκειται για ένα 90 λεπτό ντοκιμαντέρ με Αγγλικούς υπότιτλους, για τα παιδιά και το πώς αυτά παίζουν με τους δικούς τους όρους. Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τα παιδιά σε ένα νηπιαγωγείο του δάσους για ένα χρόνο. Η ταινία παρουσιάζει μια διαφορετική προοπτική για το τι πραγματικά χρειάζονται τα παιδιά έξω απο αυτό που είναι ο κανόνας. Η ταινία είναι μια καλή αφετηρία διαλόγου για να διερευνήσουμε τη λειτουργία του παιχνιδιού στη ζωή του παιδιού και τη σημασία της φιλίας μεταξύ τους καθώς και τους ασφαλείς δεσμούς εμπιστοσύνης στις σχέσεις τους με τους ενήλικες. Θα μας δοθεί η δυνατότητα να παρατηρήσουμε το μυστικό παιχνίδι μεταξύ των παιδιών, το παιχνίδι που οι ενήλικες δεν καταλαβαίνουν πάντα...
Το τρέιλερ: https://www.youtube.com/watch?v=hgNqRvNe5Sc

It is a 90 minute documentary about children and how they play on their own terms. An observational documentary that follows the children in a Kindergarten throughout a year. The film draws up a different perspective on what children truly need than what is the current norm. The film is a good conversation starter to explore the function of play in the child’s life and the importance of friendship between children. About safe connections and trust in relationships between adults and children. We are allowed to observe the secret play among children, the play we adults don’t always understand.